Wednesday, April 4, 2012

Després de la vaga: més violència.

L'Angelo amb l'ull acabat de ferir a la vaga del 29-M al Passeig de Gràcia.
Fotografia d'en Jordi Borràs Abelló.

"Ull per ull", diu la llei del Talió. Hi ha qui la considera un despropòsit. D'altres també, però per tova. Al nostre país, per exemple, des de fa uns quants Governs que s'aplica la llei del "ull per contenidor cremat". Una llei que no cal ni que l'apliqui el poder judicial ni que s'apliqui a qui hagi cremat el contenidor: amb què hi hagi un mosso amb una escopeta prop d'un contenidor en flames i un tipus que passava per allà, apa, un borni més. Hi ha polítics que quan diuen que això serà Massachussetts el que volen dir és que serem pitjor que Texas.

L'Angelo i la seva companya estaven a la manifestació. Ell va rebre l'impacte d'una pilota de goma disparada pels mossos i ha perdut la visió de l'ull. La seva companya ha demanat ajuda per trobar testimonis del que allí hi va passar i ha trobat el suport de l'autor d'aquesta fotografia, en Jordi Borràs Abelló, qui va penjar la foto ahir al seu mur de fèisbuc amb aquest text:

"Si vareu presenciar els fets, l'Angelo i la seva companya busquen testimonis per poder posar la denúncia. El noi ha quedat cec d'un ull per una pilota de goma disparada a les 18.45h del dia 29 de Març al Passeig de Gràcia tocant a El Corte Inglés. Podeu escriure a: cristina_fg9@hotmail.com COMPARTIU-HO!"

De la violència que vull parlar no és la del tret de la policia que ha provocat una disminució física de per vida a un ciutadà. M'interessa una altra violència, la que ha aplicat fèisbuc a l'esborrar aquesta foto i amenaçar al seu autor en eliminar-li el seu perfil si torna a "reincidir".

El futur sempre comença com una broma. Fèisbuc per exemple. És divertit, tan adolescent com el seu creador, súperguai. I quan tots hi som pujats al carro, fluix fluixet, aplica unes dioptries a la cosa, no fos cas que el que hi trobem s'allunyi massa del discurs oficial.

I el camp de batalla ja no són només els carrers. De què, sinó, el telèfon d'en Mark Zuckerberg a l'agenda d'en Pim-Pam Puig? O tot ha estat un terrible malentès?


2 comments:

  1. increible, encara no ser que dir, i jo, ignorant, que estava convençut que els nostres governants eren més subtils que els de Siria o la Xina

    ReplyDelete
  2. Doncs avui anuncien que fer de Ghandi serà delicte. D'aquí a uns mesos ho serà no fer l'onada a qualsevol parida que se li acudeixi al Gobierno...

    ReplyDelete